BRUNTE

JUF information om utbildning och satsning på ungdom. Läs bilagorna för mer information och fakta.

Utbildningsplan_grundprogram

Inbjudan Hästnäringens Unga Ledare

BRUNTE,  Brukshästorganisationernas Samarbetskommite har ett pågående ungdomsprojekt med namnet “Övningskörning med häst för unga”.

Målet är att via rid -och travskolor och klubbar nå ut till unga och inspirera dem till brukskörning. I en förlängning kan detta även innebära att skolor och klubbarna själva bedriver denna typ av körutbildning i egen regi. De som nu deltager i projektet är: Ulricehamns ridklubb, Länghems ridklubb, Vimmerbyortens ryttarförening, Valla Ridponnyklubb, Dalslands Travsällskap/Åmålstravet, Delsbo ridklubb och Hedemorabygdens ridklubb.

Ett antal inspirationsträffar och körkurser har genomförts med hjälp av olika hästentreprenörer med stort intresse. Ca 89 deltagare har medverkat på dessa kurser. Åldersfördelningen har varit mellan 7-26 år. Hälften av föreningarna är intresserade att fortsätta med dessa träffar och kurser i samverkan med entreprenörerna.

Nu blir det en nystart av detta pilot projekt och BRUNTE vänder sig nu till ytterligare hästföreningar och medlemmar i Hästavelsförbundet som är villiga att utöka sina aktiviteter.

Mer information i bifogade PDF dokument

Brunte övningskörning 2018 anslag

Brunteprojekt 2018 Till hästentreprenörer

Är just din förening intresserad så hör av er till

Annelie Svensson som är projektledare för detta projekt.

0702453317

annelie@eriksgardenvimmerby.se